скъпоценни камъни, полускъпоценни камъни, перли, зеолит, аметист, клиноптилолит, минерали, кристали, бижута, ахат, кехлибар, турмалин, фосили
Пазарна количка Пазарна количка (0 артикула за 0 лв.)

Клиноптилолит  500 лв.

Клиноптилолит
Клиноптилолит
Тип: Mинерали, Български
Находище: България
Размери: 2-4 cm.
КЛИНОПТИЛОЛИТ - ЗЕОЛИТ

Пакет с 90 грама натурален клиноптилолит.

Размери на минералите в пакета - 2-3 см.

Цена – 5 лв. (цената е за 1 брой пакет от 90 грама)

Цена при поръчка на 10 пакета само 40лв.
Уважаеми клиенти
Фирма "Вантони" ООД е единствената в България с извършен микробиологичен анализ на предлагания клиноптилолит в сертифицирана лаборатория към БАН.


Любопитни Факти и Легенди за Клиноптилолита


ЗЕОЛИТ - КЛИНОПТИЛОЛИТ

Преди милиони години по време на изграждането на Земята, такава каквато я познаваме днес, природата ни е оставила един скъпоценен подарък - камъка клиноптилолит.

Това е естествен минерал с невероятни физически качества, благодарение на неговата специална кристална структура (на една от снимките вляво можете да видите структурата на клиноптилолит). Тази структура му осигурява електрично реактивна повърхност от над 450 кв.м. на грам. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност зеолитът да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други.

ПРОИЗХОД НА КЛИНОПТИЛОЛИТА

Преди милиони години, слой вулканична пепел е била изложена на изключително високи температури и налягане и това породило физическа и химическа промяна, която създала цяла група минерали наречени зеолити, между които и клиноптилолит. Клиноптилолитът принадлежи към голяма зеолитова група наречена хеуландити.

Наименованието си зеолитовите минерали са получили, понеже при нагряване кипят, поради буйно отделяне на зеолитова вода ( „зео”, означаващо на гръцки кипя, а „литос” – камък).
Подобни продукти
Проследи поръчка
Любопитно
Проследете Вашата поръчка
* въведете кода на Вашата поръчка
%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82 Родохрозит
Родохрозитът е интересен скъпоценен камък с розов цвят, навлязъл на пазара едва около 1940 г. Макар че не е особено твърд – едва 4-та степен по скалата на Мос – той се е превърнал в популярен декоративен материал поради атрактивния си нежен цвят и интригуващите си пъстри шарки.Подобно на граната родолит, името на родохрозита произлиза от гръцката дума за „роза” (родохрозит означава „с розов цвят”). По своя химичен състав родохрозитът е манганов карбонат. Той е свързан с минерала калцит, но ако калцитът съдържа калций, родохрозитът съдържа манган. Прозрачните червени кристали са рядкост; родохрозитът обикновено се среща в агрегатно състояние с ...