Зелен Гранат

Снимките показани по-горе са на реалния продукт който ще получите. Тъй като това е единствен по рода си уникат, не отлагайте поръчката си, за да избегнете разочарованието да пропуснете да го имате. Нищо не е по-специално от притежанието на уникален кристал или ръчно изработено бижу с натурален скъпоценен камък.

  • Свойства
  • Описание
  • Мнения
  • Полезни съвети
Рейтинг:

Натурален Зелен Гранат (Цаворит)

Произход - Танзания

Размери - 7.2x5.13мм

Тегло - 0,92ct.

Цена - 1350лв.

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...

Цаворит е рядък вид зелен гранат. Цветовете му варират от ярко жълтеникавозелен до тъмнозелен или синкавозелен. Най-желаният цвят е интензивен, силно наситен зелен или средно синкав до средно тъмнозелено. Той се състои от калциево-алуминиев силикат. Интензивното зелено на цветовете се дължи на следи от ванадий или хром. Името "цаворит" идва от мястото, където е бил открит за първи път, Национален парк Цаво в Танзания на границите на Кения и Танзания. Вярва се че, Цаворитът осигурява на собственика си жизненост и позитивност. Също така носенето на Цаворит може да увеличи усещането за радост от живота, което от своя страна води до срещата на нови хора и запознанства. Освобождава стари емоционални травми и чувство на неадекватност. Като лечебни свойства се твърди че, Цаворита помага в нарушенията на кръвната захар, облекчава възпалението, и помага да се презареди имунната система.

Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Котешко Око

Полупрозрачните жълти хризоберили се наричат цимофан или Котешко Око. Думата произлиза от гръцки и означава „вълна” или „проява”. В тази си разновидност хризоберила има микроскопични влакнисти...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.