• Свойства
  • Описание
  • Мнения
  • Полезни съвети
Рейтинг:

Гривна с натурален първокачествен Кунцит

Произход на минералите - Пакистан

Размер на камъчетата - 6-10мм

Размер на гривната - 19см.

Многожилен ластик

Цена - 35лв.

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...

Кунцитът е символ на искреността и чистосърдечието. Смята се още за женски камък, който дарява със самочувствие, женственост, увереност и способност да отговаря на чувствата на другите хора. Той е полезен и за кожата. Освен това отлично изглежда върху бижутерски изделия с ефектен дизайн. За Кунцитът се твърди, че помага в борбата с чувството за малоценност, задръжките и депресията, а също така има и силен успокояващ ефект върху сърцето. Кунцитът е известен с това, че облекчава напрежението в схванатите мускули и е особено добър за работа с нервите и мускулите на раменете и врата. Той ни дарява със спокойствие, когато трябва да приемем ситуация, която е извън нашия контрол.

Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Яспис

Ясписът е един от най-красивите скъпоценни камъни. Ясписът е плътна скала от микроскопични кварцови зърна с примеси на железни и манганови окиси. Самото образуване на ясписите е свързано с вулканогенно -седиментните про...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.