Рутилов Кварц Рутилов Кварц Рутилов Кварц

Снимките показани по-горе са на реалния продукт който ще получите. Тъй като това е единствен по рода си уникат, не отлагайте поръчката си, за да избегнете разочарованието да пропуснете да го имате. Нищо не е по-специално от притежанието на уникален кристал или ръчно изработено бижу с натурален скъпоценен камък.

  • Описание
  • Мнения
  • Полезни съвети
Рейтинг:

Рутилов Кварц

Естествен планински кристал с включения на минерала рутил - "Косите на Венера".

Произход - Бразилия

Размери - 55х37мм.

Цена - 98лв.

ЛЕГЕНДИ И ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Съществува вярване, че рутиловият кварц забавя процеса на стареене и е мощен лечител. Отделно за самия рутил се смята, че усилва присъщите свойства на основния кристал.

Рутиловият кварц наричан още и "Косите на Венера" е камък, който повишава енергията и я разпределя на всички нива. Специалистите по Фън-шуй препоръчват поставянето на кварцови кристали с рутилови включвания в местата със застой на енергията чи.

Според теорията за чакрите, златистото е цветът на третата чакра и е един от цветовете на коронната. Рутиловият кварц е камъкът, който осъществява връзката между тях, т.е. между волята и безкрайността.

Рутиловият кварц е вид планински кристал, който съдържа метални примеси, най-често от титан. Те приличат на финни златни нишки или коси в камъка.

Твърдост по Моос - 7.

Рутиловите нишки усилват енергията на планинския кристал и способността му да я предават. Наричат го „Косите на Венера”, познат е още и като „любовни стрели”, „косите на Тетида”, „стрелите на Купидон”.

Легендата за "Косите на Венера" гласи, че речните нимфи се скарали коя да вземе падналите на речния бряг "копринени нишки" след като богинята приключила тоалета с разчесването на косата си. За да не остане някоя нимфа обидена, речният цар ги "заключил" в камък.

Енергията на този камък зарежда и успокоява, заземява и облекчав страха и отстранява депресията. Усилва творческата визуализация и стимулира мисловния процес и интуицията.

Лечебни свойства: силен лечител, балансира аурата. Подобрява усвоявнето на хранителните вещества. Укрепва имунната система, забавя стареенето и болестите на старостта, предотвратява и лекува депресия. Препоръчва се и бронхит, при дисбаланс на жлезите с вътрешна секреция и половите хормони, при висока температура, срещу инфекция и за извличане на токсините от организма.

Чакра: трето око и теменна, но действа балансиращо и на всички останали.

Подходящ за зодии: Близнаци, Телец

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...
Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Барит

Барит - красив скъпоценен камък - бариев сулфат. От едно находище до друго  променя цвета си в широка гама от цветове. Той образува крехки и твърди кристали. Името "Барос" - на гръцки означава "тежък&...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.