Огнен Шпинел

Снимките показани по-горе са на реалния продукт който ще получите. Тъй като това е единствен по рода си уникат, не отлагайте поръчката си, за да избегнете разочарованието да пропуснете да го имате. Нищо не е по-специално от притежанието на уникален кристал или ръчно изработено бижу с натурален скъпоценен камък.

  • Свойства
  • Описание
  • Мнения
  • Полезни съвети
Рейтинг:

Прекрасен фасетиран огнено оранжев Шпинел, подходящ за изработване на уникално бижу или за колекционнен камък. Камъкът има няколко включения видими с просто око, но те по никакъв начин не влияят на прекрасния цвят, блясък и общо излъчване на камъка.

Произход - Могок, Бурма

Размери - 11,2х10,1х7,2мм

Тегло - 6,67ct.

Цена - 6480лв.

 

В древността минералите Шпинел, често са бъркани с по-известните - Рубин и Сапфир. Всички големи и качествени камъни Шпинел са били изключително ценени от императори и крале и често по време на войни са преминавали от едни ръце в други
В резултат, едни от най-известните Рубини се оказва, че са Шпинели. Един от най-известните примери е така нареченият рубин "Черният принц", този наситено червен камък е монтиран в английската имперска корона и е изложен в Лондонксата кула. Този камък за първи път се споменава в испански исторически записки през 14ти век, бил е притежание на испански крале, преди Едуард - принцът на Уелс  "Черният принц", да получи този камък през 1367г. след военна победа. Този камък е оцелял в пожари, опити за грабеж, бомбардировки през ІІ Св. война, за да стане заедно с диаманта Кох-и-Ноор един от централните камъни в английската корона. Друг известен голям Шпинел е "Рубинът Тимур", с тегло от над 350 карата, чиято история може да се проследи чак до Персийската империя.

 

Качествените Скъпоценни камъни са много устойчиви на различни влияния, но се изискват определени грижи, за да запазят своята красота и блясък. За да им се радвате дълго време, спазвайте следните правила:

Почистване на минерали и бижута със скъпоценни камъни:

  1. За да почистите е нужна купа с топла вода и няколко капки препарат за съдове, с четка за зъби с мек косъм внимателно почистете след това изплакнете с чиста вода и подсушете.
  2. Органични минерали, като Кехлибар, Перли, Корал..., почиствайте само с топла вода и мека памучна кърпа. В никакъв случай не ползвайте препарати за почистване на изцяло метални бижута, съдържащи амоняк или оцетна киселина.
  3. Пазете камъните по вашите бижута от удари или натиск в други предмети, тъй като макар и много твърди, може да се пукнат или да се отчупи парче от тях.
  4. Не позволявайте бижутата със скъпоценни камъни да са в контакт помежду си, поради опасност от надраскване.
  5. Винаги поставяйте перлите след козметиката, тъй като може да съдържа компоненти които затъмняват блясъка им
  6. Никога не ползвайте паста за зъби за почистване на бижута или скъпоценни камъни, абразивите които се съдържат в нея лесно ще надраскат метала и по меките камъни, като малахит, тюркоаз, кехлибар...

Шпинел – камък на щастието в любовта Името на минерала Шпинел идва от латинската дума "spina", което означава "трън" и описва острите иглати формации, които създават кристалите Шпинел. При отсъствие на примеси от други минерали шпинелът е безцветен. На практика обаче микропримеси винаги присъстват и поради тази причина шпинелът се среща в почти всички възможни цветове. Най-ценени са тези в червени, розови и сини нюанси. Шпинелът е по-рядко срещан от рубина и за съжаление е по-слабо известен сред широката публика. Обикновено кристалите на шпинела с ювелирно качество (прозрачност и цвят) не са големи. Вярва се че, е отличен камък за увеличаване на жизнеността и увереността, както и на лидерските способности. В източните култури, шпинелът в червени нюанси се смята за мощен стимулатор на сексуалната енергия, любов и страст.

Все още няма коментари за този продукт.
Добавете вашето мнение
Оценка:
Име:
Коментар:

Подобни продукти

Любопитно

Шунгит

Любопитно за минерала Шунгит Името си камъка носи в чест на местността Шунга в Карелия. Зажогинското находище на шунгитови руди се намира в Медвежегорски район на Република Карелия на територията на Заонежкия полуостр...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.