Хризокола

Хризокола

Хризоколата е един от по-непознатите скъпоценни камъни, но е невероятен минерал. Понякога го бъркат с тюркоаза заради неговия цвят и маслено-стъклен блясък. Хризоколата е една от малките групи камъни със съдържание на мед, която включва малахит, азурит, ларимар, Орегонски слънчев камък, параиба турмалин и тюркоаз.

По своя състав хризоколата е воден меден силикат, често със съдържание на следи от меден, железен и манганов оксид. Той е сравнително мек камък, с твърдост 2-4 по скалата на Мос, малко по-мек от тюркоаза. Почти винаги е матов и често се среща в нюанси на синьото и зеленото, които наподобяват тюркоаза.
Името „хризокола” произлиза от гръцката дума за злато (хризос) и лепило (кола). Гърците са наричали така минералите, използвани за запояване на злато, но този термин е започнал да се използва за различни минерали, съдържащи мед.
Една от интересните характеристики на хризоколата е, че често се среща в комбинация с други вторични медни минерали като малахит, азурит, тюркоаз или кварц. От тези смеси се образуват интересни шарки и текстури, като освен това те правят крайния продукт по-твърд и по-издръжлив от чистата хризокола.

Той помага да се изправим пред предизвикателства и промени с лекота. Хризокола вдъхновява творчеството, вътрешния баланс и самосъзнание. Хризокола може да се използва, когато присъстват чувства на гняв, вина. Внимателно ще подпомогне осъзнаването и разбирането на този процес и ще донесе енергиите на прошка, любов и радост. Хризокола е мощен камък, защото изравнява всички чакри с Божественото.
Хризокола може да се използва с гърлената чакра или със сърдечната чакра. Може да се използва за отваряне и активиране на тимуса, или втората сърдечна чакра. Хризокола се използва с Третото око за подобряване на медитацията.

В дома, използвайте Хризокола да ви предпази от неприятни съседи, нежелани телефонни обаждания и имейли. Това е полезно, особено за възрастните хора, за да се облекчи чувствата на страх, когато живеят сами.

Хризокола може да помогне при заболявания на белите дробове, гърба и стомаха. Той облекчава ревматизъм, артрит и болки в ставите. Той окислява кръвта и помага с правилната функция на белите дробове. Хризокола също помага с високо кръвно налягане, производство на инсулин, проблеми с щитовидната жлеза, PMS, здравословно развитие на плода и родилни болки.

Традиционно за хризоколата се твърди, че успокоява страха, съвестта и нервната система. Счита се, че камъкът кристализира чувства като духовна обич, приемане и толерантност към другите. Той ни помага да простим греховете на другите и да бъдем по-обичливи и разбиращи, като по този начин стимулира доброто. Освен това той подпомага активирането на женските качества, които всички ние притежаваме. Хризоколата е любимият камък на музиканти и певци по целия свят.
Залежи от хризокола се срещат в Чили, Израел, Мексико, Перу, Русия, Невада в САЩ и Конго в Африка.

Продукти от магазина

Любопитно

Звездни Камъни

В света на скъпоценните камъни има специална група, позната като феноменални скъпоценни камъни. Тези камъни проявяват специални оптични явления, включително астеризъм (звезден ефект), преливане на цветове (ефект на котеш...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.