Хъркимър Диамант

Хъркимър Диамант

Интересна разновидност на планинския кристал е т.н. "Хъркимърски диамант", по едноименния окръг Хъркимър в щата Ню Йорк, САЩ, където е открит за първи път в края на 18 век. В по нови времена находища са открити на много други места, вкл. Тибет и Пакистан, Афганистан... "Хъркимърските диаманти" представляват сравнително малки кварцови кристали (от няколко милиметра до около 20 см),  които нямат характерната форма на издължените призми на кварца, а представляват много къс кварцов кристал с двойно завършване. Тази форма наподобява октаедъра на необработения диамант и оттам названието "диамант". Характерно за "хъркимърския диамант" е изключителната чистота и прозрачност на кварца (особено при екземплярите с по-малки размери), както и естествената гладкост на стените на кристала.
Вярва се че, камъкът зарежда с енергия, разведрява и увеличава креативността. Хъркимър стимулира психическите способности (например ясновидство), духовното зрение и телепатията. Камъкът стимулира съзнателното настройване към висшите духовни нива и към вашият собствен потенциал.
Хъркимър засилва телепатията, особено първите практически стъпки, и настройва един към друг лечителят и пациента. Камъкът притежава памет, в която може да се съхранява информация за по-нататъшен анализ. Той може да бъде програмиран да привлича други хора. Диамантът от Хъркимър е един от най-силните кристали за пречистване на електромагнитно замърсяване и радиоактивност. Блокира геопатогенния стрес и е отлично средство за създаване на положителна енергийна мрежа около къщата и леглото.

Продукти от магазина

Любопитно

Морганит

Морганитът е вид розов берил. Берилът е силикат на берилия и алуминия. Примесите в него могат да бъдат калий, натрий, хром, желязо, скандий и други. Примесите се тези,които определят цвета на минерала. Цветовете, в които...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.