Барит

Барит

Барит - красив скъпоценен камък - бариев сулфат. От едно находище до друго  променя цвета си в широка гама от цветове. Той образува крехки и твърди кристали. Името "Барос" - на гръцки означава "тежък".

Физико-химични свойства на Барит -  химическата формула - Ba [SO4] цвят - бяло, сиво, червено, жълто, кафяво, светло кафяво. Блясък - стъклен, перлено прозрачно - в тънки разделения полупрозрачен, прозрачен. Твърдост - 3.

Въпреки че, бариева сол е смъртоносна за всяко живо същество, минерала барит не е вреден за човека. В литотерапията се използват природни съединения на барий и сяра с кислород като инструмент, който може да промени психичното състояние на човек. Под влияние на хомеопатични лекарства барий, пациентът се държи спокойно, положително възприема реалността, структурно свързан с живота. Въпреки това, най-големите лечебни свойства на барит са насочени към коригиране на психологическото състояние. В допълнение, прилагането на барит камъчета се ползва за лекуване на кожни заболявания. Барит кристал, поставен пред монитора на компютъра, защитава от електромагнитно лъчение.

Продукти от магазина

Любопитно

Фосили

Фосилите са вкаменени останки от растения или животни, които са умрели преди милиони години, с течение на времето, са се вкаменили. Минерали, като кварц, ахат, яспис, и т.н., често се смесват със седименти, която да дове...

Прочети още
Vantony.com използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече за нашата Политика относно бисквитките.